חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סבירות דרישת הניסיון בעבודה סוציאלית כפי שנקבעה ע"י משרד הרווחה

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
1184-07
7.3.2007
בפני :
רונית רוזנפלד

- נגד -
:
רויטל יוגב
עו"ד גדעון קורן
:
1. מדינת ישראל - משרד הרווחה
2. נציבות שירות המדינה

עו"ד אבי זיידנברג
החלטה

1.                   1.                   האם נפל פגם מהותי בתנאי סף שהציבה נציבות שירות המדינה  בקשר לדרישת הניסיון במכרזים שפרסמה לאחרונה למשרות שונות במשרד הרווחה. האם התנאי האמור, שבגינו מנועה המבקשת מלהציג מועמדותה למכרזים הינו בלתי סביר באופן קיצוני, כך, שבמסגרת הפעלת הביקורת השיפוטית של בית הדין, דינו להיפסל? אלו הן השאלות העומדות  לדיון בפנינו במסגרת החלטה זו. נדגיש כי בהיות הבקשה שלפנינו בקשה לסעד זמני, קביעותינו כפי שיפורטו בהמשך הינן ברמה הלכאורית בלבד. 

2.                   2.                   משסבורה המבקשת כי נפל פגם כה מהותי בתנאי הסף של המכרזים (ראה פרטיהם להלן) לענין דרישת הניסיון, היא מבקשת מבית הדין ליתן צו מניעה זמני האוסר על המשיבים לקבל הצעות למכרזים האמורים, לפתוח את תיבת ההצעות בקשר אליהם או לכנס את ועדת המכרזים לדון  ולבחור את הזוכה בהם, והכל עד להכרעה בתיק העיקרי או עד לביטולם או תיקונם של התנאים. ואלו הם המכרזים מושא דיוננו:

א.      א.      מכרז מס' 22/07 למשרת מנהל השירות ( ילד ונוער), משרה מס' 193/00,

ב.      ב.      מכרז מס' 23/07 למשרת סגן מנהל אגף לשירותים חברתיים, משרה מס' 145/00,

ג.        ג.        מכרז מס' 31/07 משרת מפקח ארצי (נוער וצעירים חבורות רחוב), משרה מס' 106/715.

מספר שנות הניסיון הנדרש למשרות האמורות הינו 8-6, 8-6, 6-4 (בהתאמה).

3.                   3.                   בקשר לדרישת הניסיון, כך נקבע במכרזים השונים:

"ניסיון לצורך נסמך זה הוא תקופת עבודה בעבודה סוציאלית (כהגדרתה בס' 2 לחוק העובדים הסוציאליים התשנ"ו-1996-להלן "החוק") של מי שהיה כשיר להיות עובד סוציאלי כהגדרת מושג זה בס' 9 לחוק, ערב תחילת עבודתו בעבודה סוציאלית".

משמעותה של הדרישה על פי ההגדרה היא  כי תקופת הניסיון בעבודה סוציאלית תמנה אך מן היום שבו העובד כשיר להיות עובד סוציאלי, דהיינו היום בו הינו זכאי לתואר עובד סוציאלי.

נוסיף עוד כי דרישת ההשכלה במכרזים האמורים הינה השכלה אקדמית (תואר ראשון) בעבודה סוציאלית. כמו כן נדרש רישום בפנקס העובדים הסוציאליים. להשלמת התמונה נוסיף ונציין כי בתאריך 28.1.07 פרסם המשרד עשרים מכרזים לעשרים משרות בדירוג העובדים הסוציאליים, ביניהם שלושת המכרזים אליהם מתייחסת המבקשת. ב-18 מתוך המכרזים שפורסמו נקבעה הגדרה זהה לניסיון הנדרש מן המועמדים (מספר השנים הנדרש משתנה).

4.         המועד האחרון להגשת מועמדות למכרזים נקבע ליום 18.2.07.

            בתום דיון שקוים בבקשה ביום 15.2.07, ולאור סמיכות המועדים, ניתן צו ארעי כמבוקש, באופן שהוארך המועד להגשת המועמדויות למכרז עד למתן החלטתנו בבקשה לסעד זמני.

5.         המבקשת, שהיא עובדת המשרד מאז שנת 1996, הינה בעלת תואר בוגר בפילוסופיה, ובחינוך מיוחד, וכן היא בעלת תואר מוסמך בחינוך מיוחד. במהלך שנת 2005 החלה המבקשת בלימודי הסבה לעבודה סוציאלית אותם סיימה בספטמבר 2005. ב-4.10.05 נרשמה בפנקס העובדים הסוציאליים. לטענתה, בקביעת תנאי הסף בקשר לניסיון, כך שתקופת הניסיון בעבודה סוציאלית נמנית אך ממועד קבלת התואר בעבודה סוציאלית יש משום שינוי המצב לעומת מה שהיה בעבר, ועליו היא הסתמכה. לדבריה, בקביעת  התנאי הזה שבמכרז, מבלי לקבוע לו מנגנון חריגים יש משום חוסר סבירות קיצוני, ועל כן דינו להתבטל.

6.         המשיבים טוענים כי דרישת הסף נקבעה במסגרת הפררוגטיבה הניהולית הנתונה למעסיק לקביעת דרישות המשרה. לטענתם, הדרישה למניית שנות ניסיון בעבודה סוציאלית רק מיום קבלת התואר ולא ממועד קודם לכך, הינה עמדה סבירה ביותר, שהתקבלה משיקולים עניניים. בהיות ההחלטה סבירה ומבוססת בשיקולים מערכתיים עניניים וסבירים, אין להתערב בה. אין לכפות על המשיבים את החרגת ענינה  הפרטי של המבקשת. על כן אנו מתבקשים לדחות את הבקשה.

7.         בדיון שקיימנו בבקשה נחקרה המבקשת על התצהיר שהגישה לתמיכה בה. לתמיכה בתגובת המשיבים הוגשו תצהיריהם של מרדכי אלישע שהוא מנהל משאבי אנוש במשרד הרווחה (להלן גם  - המשרד) ותצהיריהם של גב' הניה מרקוביץ שהיא ראש אגף בכיר (תכנון ובקרה) בנציבות שירות המדינה (להלן-הנציבות). בדיון שקיימנו נחקרו המצהירים בחקירה נגדית.

8.                   8.                   העובדות הרלבנטיות כפי שהן עולות מן התיק ואינן שנויות במחלוקת הן כדלקמן:

א.   המבקשת עובדת במשרד הרווחה מאז שנת 1996, ומ-1999 היא עובדת קבועה בכתב מינוי. מתחילת תקופת עבודתה היא מועסקת במשרה של  ראש ענף (שיטות והערכה) בדירוג המח"ר, מתח דרגות 39-36.  תיאור התפקיד למשרתה מצורף כנספח ד' לתגובת המשיבים. מפאת חשיבות תיאור התפקיד  לנושאים שבמחלוקת, נביא אותו כאן כלשונו:

                "מרכז נתונים על שרותי האגף קשורים להערכה, ניתוח סטטיסטי ומדיניות על פי הנחיות הממונה.

                משתתף בהכנת מערכת נתונים בשירותים באגף לצורך הפעלת שיטות הערכה בתחומים השונים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>